Samsung betalar Apple 1 miljard i 5 centare

Pseudonyheten om att Samsung betalade Apple 1 miljard dollar i 5 centare som levererades i 30 lastbilar dök upp på Reddit igår kväll och kom från en spansk sida som jag tyvärr har tappat namnet på. Den har nu blivit viral i högsta grad och det är intressant hur en falsk nyhet på detta sätt kan få så mycket spridning. Den har översatts till engelska och postats på en hel del spambloggar som repostar utan att citera på rätt sätt. +Nikke Lindqvist vet vad jag pratar om.

Jag själv delat det här från en blogg som INTE har skrivit pseudonyheten själv och jag kommer därför INTE att ge den en follow-länk från min blogg (då det här inlägget auto-postas till http://wernertoniste.se

Det roliga var när jag såg en diskussion runt det här i flickvännens Facebook-flöde. En ekonomistudent hade postat pseudonyheten och en av hans klasskamrater svarade med:

"1 miljard dollar i 5 centare är 20 miljarder mynt. Det innebär att om en lastbil skulle bära 10 ton mynt, så skulle det vara över 10 500 lastbilar fulla med mynt och inte 30 stycken. Du av alla borde ha kunnat syna det här..du gör mig besviken.."

#reddit   #pseudonyheter   #apple   #samsung   #facebook  

Samsung pays Apple $1 billion sending 30 trucks full of 5 cents coins
This morning more than 30 trucks filled up with coins of 5 cents arrived at Apple’s headquarters in California. Initially, the security company that protects the facility said it was diverted in the …