Har du inte Facebook så är du skum

Det här med folk som inte har Facebook. Visst att du inte har Facebook, fine. Men om du inte syns på något alls när man Googlar dig, så är du faktiskt lite skum.

Dagens arbetsgivare som ska anställa ny personal kommer att Googla ditt namn, så är det. Det är det enklaste sättet att få reda på hur du är som person. Hittar de inga träffar på dig och du inte heller har ett Facebook-konto (som typ alla har nuförtiden), klart de undrar varför du är så jäkla hemlig..

Eftersom jag själv har haft Facebook några år nu, så blir jag inte förvånad när folk inte längre har Facebook. Folk plockar bort för att de tröttnar på spammet och like-jagandet. Men de flesta har ändå kvar sina konton trots att de inte är aktiva eller uppdaterar. Varför kan man inte bara ha ett konto på fejsan och visa att man existerar?

Jag har några vänner som inte har Facebook och en av de vägrar skaffa det för att han tycker att det är löjligt och folk bara hänger ut sig osv. Och? Det är inte så att du måste hänga ut dig? Du behöver inte fånga likes med en strumpa på schnasen? Det är inte det du ska ha Facebook till. Det handlar om att ha en närvaro på nätet och anpassa sig till hur det funkar nuförtiden. Allting är internet.

Om du nu bestämmer dig för att inte ha Facebook, så finns det faktiskt andra nätverk där du kan visa din närvaro. LinkedIn är ett av dessa och är ett väldigt professionellt nätverk där du praktiskt taget bara visar upp ditt CV och en bild på dig själv. 

Jag råder alla mina vänner att ha någon slags närvaro på nätet. En vän till mig reste till Japan för att studera ett år. Han hade inte Facebook. När han kom dit gick det 2 dagar och han hade börjat ladda upp bilder på sitt nya Facebook-konto. Såhär gick det till enligt mig:

Han flyttar till Tokyo.
Alla i hans klass har Facebook.
"Vi hittar inte dig på Facebook.."
Han skaffar Facebook.
Yakuza lämnar honom ifred.

Det är väl självklart att snubben inte vill bli en outsider under sina första dagar i Japan. Så länge du inte är kriminell eller verkligen har något att dölja…visa dig. Gör det enklare för dig själv. 

#facebook   #google   #linkedin  

Beware, Tech Abandoners. People Without Facebook Accounts Are ’Suspicious.’ – Forbes
I used to say that if you’re not on Facebook, it’s possible you don’t actually exist. I think it’s time to update that: Facebook abstainers will be labeled suspicious.